“Söğütalan Mh. No 166 Kocamustafapaşa Bursa tarihi su değirmenini kiraladım. Atıl durumda olan bu su değirmenini restore ederek faaliyete geçirdim.
Türkiye’de organik ve doğal tarıma en uygun bölge seçilmesinde sonra bu durumu değerlendirmek istedim. Önce üretici köylülerle iş birliği yaparak yetiştirdikleri ürünlerde gübre ve zirai-kimyasal ilaç kullanmadan tamamen yerel tohumlarla üretim yapmaları için üreticileri ikna ettim. İlk yıl 3 üretici ile başladım. Şuan 16 üretici köylü ile tamamen yerel tohumlarla ilaç ve gübresiz olarak mahsul yetiştirmekteyiz. Bu ürünlerin üretim süreçlerini bizzat takip etmekteyim. Elde edilen hasadı su değirmeninde yüzde 100 tabii ve katkısız olarak tam buğday ununa dönüştürüyorum. Yine yerel tohumdan ilaçsız ve gübresiz olarak nohut üretimi yapıyorum.”
Halil Ayar