Harap durumda olan su değirmenini restore edip, yerel buğday türlerinden tam buğday unu üreten Halil Ayar’dan geleneksel.com.tr’nin takipçilerine mektup var:
“Bildiğini üzere 21 Şubat’ta Gıda Hareketi’nin ilk sertifikasını almak bana nasip oldu. Bu sertifikayı alabilmek benim için çok önemliydi ve aldığımda çok mutlu oldum. Biliyordum ki temiz ürünler tüketmek isteyen ve yerel değerlerini önemseyen tüketiciler bizi yalnız bırakmayacaktı.
Öyle de oldu ve Geleneksel Sertifikası’nı aldıktan sonra yaklaşık 10 günde satışlarım neredeyse %60 arttı. Bu durum bana doğru iş yapınca ve bu doğru işten haberdar olan kitlenin bizi yalnız bırakmayacağını bir defa daha gösterdi.
İnşaallah gelecek yıl 17 olan çiftçi sayımı ya da üretim miktarını artıracağım. Ayrıca restore edilmeyi ve üretime alınmayı bekleyen diğer değirmenimi de işletmeye almaya gayret edeceğim.
Geleneksel Sertifika uygulaması nedeniyle Gıda Hareketi’ne ve tercihlerini Geleneksel Sertifika almış ürünlerimize yönelten müşterilerime teşekkür ediyorum.
Selam ve hürmetlerimle”
Halil Ayar
Suçıktı Mevkii Su Değirmeni
Kavacık Köyü, Dursunbey, Balıkesir