Domuz gribi aşısı olan ve olmakta olanları bekleyen riskler

İsveç'te yapılan araştırma sonucunda, domuz gribi aşısı olan çocuk ve gençlerde gündüz aşırı uyku halinin (Narkolopsi) daha fazla görüldüğünün kanıtlandığı açıklandı.

Domuz gribi aşısı olan ve olmakta olanları bekleyen riskler

İsveç'te Sağlık Bakanlığı'na bağlı İlaç Dairesi Başkanlığı ile Stockholm Karalinska Enstitüsü uzmanlarının birlikte yürüttükleri çalışmada, domuz gribi aşısı ile narkolepsi arasında bağlantı olup olmadığının araştırıldığı ve çalışmanın ilk sonuçlarının tamamlandığı bildirildi.

İsveç'te salgından korunmak amacıyla 3.3 milyon kişinin aşı olduğu ve 2.5 milyon İsveçlinin de aşı olmamayı tercih ettiği, araştırmada iki grubun karşılaştırıldığı bildirildi. İlaç Dairesi Başkanı Prof. İngmar Person'un Uppsala'da yaptığı açıklamaya göre, aşı olanlarda narkolepsi görülme sıklığı, aşı olmayanlara göre 3 kat daha fazla.

Çocuklar ile 21 yaş altındaki geçlerde narkolopsiye yakalanma riskinin 3 kat daha fazla olduğu açıklanırken, riskin 30 yaş grubuna kadar olanlarda 2 kat daha fazla olduğu, ancak 40 yaş üstünde bulunanların risk grubunda olmadıkları kaydedildi.

Araştırma sonucuna göre, domuz gribi açışı olanlarda narkolepsiye yakalanma riski, çocuklar ve gençlerde daha fazla görülüyor. Nöroloji ve bağışıklık sistemi ile ilgili 50 uzmanın katıldığı araştırmanın sonucunda, domuz gribi aşısının, narkolepsi dışında, multipl skleroz (MS), epilepsi, yüz felci, diyabet ya da artrit gibi diğer nörolojik hastalıkları artırdığı yönünde bir bulguya rastlanmadığı bildirildi.

İsveçli uzmanların çalışmaları, 1 Ekim 2009 ile 1 Aralık 2011 yılını kapsıyor. Prof. İngmar Person, araştırma sonucuna göre, domuz gribi aşısı ile narkolepsi arasında çok sağlam bir bağlantı saptandığını söylerken, ''Bizler salgın hastalık başladığında halkı korumak amacıyla aşı kampanyası uygulamasını bir sorumluluk olarak gördük. Ancak narkolepsi bizim için sürpriz oldu'' dedi. (AA)

HATIRLATMA VE BİLGİLENDİRME

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi, bu sahte ve sanal gribin duyurulduğu andan itibaren toplumu uyarmış ve aşı olmamaları çağrısı yapmıtı. Bu çağrımıza sinirlenen dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ örgütümüzü isim vererek tehdit etmişti. Elde edilen bulgular haklılığımızı bir kez daha gösterdi. Sabık Bakan halktan özür diler mi? Dilemesi gerekir ama dilemez. Bu aşıyı olanların ise Akdağ hakkında varlığı net olmayan bir konuda test edilmemiş ve insan sağlığı açısından ne türler riskler taşıdığı bilinmeyen aşıları toplumu korkutarak uyguladığı için suç duyurusunda bulunabilir, tazminat davası açabilirler.

Domuz gribi aşısı olmayacağız. Çünkü...

Griplerdeki domuzluk

DOMUZ GRİBİ AŞISI HÂLÂ UYGULANIYOR

Son 2 yıldır ve özellikle de bu yıl eczane ve hastanelerde grip aşısı satılan veya uygulanan grip aşıları domuz gribi aşısıdır. Bu nedenle uygulanmamalıdır. Ayrıca grip aşısı hiçbir şartta kullanılmamalıdır.

Domuz gribi aşısı olanlar bu haber size

Eski Bakan'dan Gıda Hareketi'ne doğrulama: Aşılar tehlikeli

Domuz gribi aşısı yan etkileri çıkmaya başladı

 

Yorum Yap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı!
CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

CHP'den eksik ama doğru tohum hamlesi

2006 yılında çıkarılan ve yürürlükteki 5553 sayılı kanın kadim / atalık /ananevi / eski / fıtrî / tabii tohumlarla ilgili pek çok konuda yasaklar getiriyordu. Genetik yapısıyla oynanıp hibrit adı altında satılan tohumları dayatan ve tabii tohumlara yönelik yasak getiren kanunun değişmesi için CHP, TBMM'ye teklif sundu. Gıda Hareketi olarak tüm siyasi partilere bu teklifi destekleme ve bir an evvel kanunlaştırma çağrısı yapıyoruz.

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Bayer insanlığı kanser yaptığını kabul etti

Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

GDO'lu tohum yok cümleleri yalanmış, işte gerçekler

Türkiye’de GDO’lu tohumun üretim ve satışı yasak olmasına rağmen büyük bir skandal ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığının her türlü deneme ve incelemeleri yapılarak satışına izin verilen belgeli tohum da bile GDO tespit edildi.

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Meyve ve sebzelerdeki büyüme hormonuna dikkat

Karpuzun içindeki çatlaklar çok büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Bu çatlaklar, forchlorfenuron adındaki büyümeyi artırıcı kimyasalın sonucunda oluşuyor.

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Şeker ve şekerli içecekler kanser riskini artırıyor

Fransız bilim adamlarının yaptığı araştırma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi.

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Gerçekler er geç ortaya çıkar: İşte ilginç bir araştırma

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinde bir grup bilim insanı, deney hayvanlarıyla yaptığı çalışmada, yayık tereyağının 'öğrenmeyi olumlu etkilediğini', 'margarinin ise 'depresyonu tetiklediğini' tespit etti. Kaynak: Bilim adamları margarin, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve tereyağını inceledi sonuç şaşırtıcı

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

'Aflatoksin içermeyen süt bulamadım'

Akredite laboratuarda yaptırdığım analiz sonuçlarında aflatoksin içermeyen süt bulamadım. Tamamen önlenebilir bu durum üretici hatası olup, sütü işleyen firmalarla hiçbir ilgisi yoktur.

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Yerli sığır ırklarımız ve sağlıklı süt

Ülkemizde, dünya sığır ırkları listesine girmiş 4 ana sığır ırkı bulunmaktadır.

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Gıda Hareketi bir kez daha haklı çıktı

Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi'nin dünyada bir benzeri daha olmayan Ambalajlı İçme Suları Raporu yayınlandığında başta su firmaları olmak üzere Sağlık Bakanlığı'nın saldırısına maruz kalmıştı. Suç duyurularında bulunulmuş ancak savcılar Gıda Hareketi yetkililerini haklı bulmuştu.